5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

"Muhteşem Yüzyıl" dizisine tepki

BEM-BİR-SEN'DEN

Altun, yaptığı açıklamada, Osmanlı saraylarını "fuhuş yuvası" olarak addeden Muhteşem Yüzyıl filmi ile

600 yıl dünyaya hükmeden, adaletleri, hoşgörüleri ve kahramanlıklarıyla cihana nam salan Osmanlı hakanlarını sanat adı altında küçük düşürmeye çalışmanın kimsenin haddi olamayacağını belirtti. RTÜK'ün Osmanlı'yı karalamayı, aşağılamayı hedef alan bu tür dizi ve diğer yapımlara geçit vermemesi gerektiğini ifade eden Altun "Henüz gösterime girmeden fragmanları izleyen 5 binin üzerinde vatandaş diziyi RTÜK'e şikayet ettiğini, vatandaştaki bu duyarlılığın ilgililerden de beklediğimizi beyan etmek istiyoruz.

Dizinin yapımcısının, senaristinin ve yayınlanan kanalın protesto edilmesi gerektiğini ve dizinin derhal yayından kaldırılması gerektiğini ,Türkiye genelindeki bütün Bem-Bir-Sen teşkilatlarında bu konuda ciddi bir tepkinin oluştuğunu il ve şube başkanlıklarından RTÜK'e şikayet mesajları yazdığımızı ifade etmek istiyoruz. Özellikle Türkiye'nin son birkaç yıldır izlediği başarılı dış politikanın dünyada kabul görmesinden, Osmanlı Milletler Topluluğu Projesi'nin heyecan uyandırmasından rahatsız olan

mihrakların Osmanlı'yı çeşitli vesileler ile kötüleme gayretlerinin yeni olmadığını millet olarak buna izin vermeyeceğimizi belirtmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 13:28:00
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 19:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?