5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

"Tarihe yolculuk" projesi sürüyor

Hafta sonu Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin katıldığı bir gezi düzenlendi.

Üniversite kampüsünden başlayan gezide Akdamar adasına giden öğrenciler, gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.

Profesyonel rehberlerden Engin Pişkin'in rehberlik ettiği gezi, adanın ardından Gevaş, Halime Hatun Kümbeti ve Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaretle devam etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, bu gezinin yararlı neticelerin zamanla görüleceğini söyledi. Van'a ilk kez gelen öğretmen ve öğrencilerin, gördükleri manzaralar karşısında gizleyemedikleri hayranlıklarını aileleri ve çevreleriyle paylaşacaklarını belirten Taştan "Amacımız da iç turizme yönelik olarak mevcut potansiyelimizi belli kesimiyle de olsa misafirlerimizle paylaşmaktır. Ayrıca ilimizi ilk kez ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerimize Van'daki tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çekerek onlardaki tarih ve kültür bilincini harekete geçirmektir. Dört yıldır Van'da olmasına rağmen Akdamar Adası veya en basitinden Van Kalesi'ni dahi görmeyen üniversite öğrencilerine şahit oldum. Bu tabii çok üzücü bir durum. Bari yeni gelen öğrenciler tarihimiz ve doğal güzelliklerimizle daha başlangıçta yüzleşirlerse bu bilinçle ilimizin birçok güzelliklerini ziyaret edeceklerdir. Proje bu anlamda önemlidir" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin katıldıkları gezi, Van Kalesi'nin ve eski Van şehrinin ziyaret edilmesiyle sona erdi. "Tarihe Yolculuk" projesi havanın müsait olması halinde haftaya da devam edeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:25:02
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 22:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?