5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

"Van'ın adını öne çıkaracağız"

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, kentin kültür faaliyetleri yönünde eksikliklerinin bulunduğunu ifade ederek, festivalsiz bir şehir konumunda olan Van'ın mutlaka bir festivalle adını duyuracaklarını söyledi.

Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevine yeni atanan Doç. Dr. Zeki Taştan, basın mensupları ile tanışmak için sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı sonrası kısa bir konuşma yapan Doç. Dr. Taştan, Van'da kültür faaliyetleri yönünde eksikliklerin bulunduğunu belirtti.

Bütün bunları giderme yönünde Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün yeterli maddi imkanlara sahip olmadığını ifade eden Doç. Dr. Taştan, bunu bir mazeret olarak kabul etmediklerini kaydetti.

Kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere sanat ile alakadar olan gönüllülerinde bu konu ile ilgilenmesi gerektiğini anlatan Doç. Dr. Taştan, "Herkesin sanat faaliyetlerine destek vermesi gerekiyor. Yapılacak olan tüm kültür faaliyetlerin birlikte yürütülmesi için üzerlerimize düşeni yapacağız. İmkanlarımız nispetinde gönüllü sanat kuruluşlarına da her türlü yardımı sunacağız. İlk olarak önümüzdeki zaman içerisinde Hıdrellez kutlamalarını en görkemli şekilde yapacağız. Festivalsiz bir şehir konumunda olan Van'ın mutlaka bir festivalle adının duyuracağız. Bunun için konserler, şiir dinletileri ve farklı etkinliklerle Van'ın adını öne çıkaracağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu sahibi Yusuf Konak adına Ziraat Bankası Bölge Müdürü Dr. M. Serdar Bulut, yeni göreve başlayan Doç. Dr. Zeki Taştan'a Van Kedisi figürünün bulunduğu tabloyu hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 17:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kralbrukan IP: 88.230.30.xxx Tarih : 2.04.2009 09:49:38

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN VAN TÜM GÜZELLİKLERE LAİKTİR