2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

"VATSO'dan Baskın Seçim" tepkisi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, 4 Ocak 2009 Pazar günü yapılmasına karar verilen oda seçimleriyle ilgili basında yer alan "VATSO'dan Baskın Seçim" başlıklı haberleri ve yapılan yorumların, anlaşılmaz, yersiz ve dayanaksız olduğunu iddia etti. 

Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Zahir Kandaşoğlu, Ekim ve Kasım 2008 tarihinde yapılması gereken oda organ seçimlerinin, Bakanlar Kururu kararına istinaden oda meslek gruplarının yeniden yapılandırılması nedeni ile ocak ve şubat 2009 tarihine ertelendiğini, bu nedenle TOBB'ne bağlı 365 oda ve borsada anılan tarihler arasında organ seçimlerinin gerçekleştirilmesinin yasa hükmüne bağlanmış bulunduğunu belirtti. 

Bu çerçevede VATSO'nun Ocak-Şubat 2009 döneminde yapacağı organ seçimleri için yasal sürecini tamamlayarak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulunduğunu ifade eden Kandaşoğlu "Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın olumlu görüşü ile odamız yönetim kurulu, seçimlerin etkin katılım ile gerçekleşmesi için 4 Ocak 2009 Pazar Günü yapılması yönünde irade beyanında bulunmuştur. Odamız yönetim kurulu tamamı ile yasal gereklilik ile hareket ederek demokratik teamüllerin gerçekleşmesi için görevini yerine getirme çabası ve sorumluluğu ile hareket etmiştir. 

Ancak 20.12.2008 tarihli bir yerel gazetede "VATSO'dan Baskın Seçim" manşeti ile vurgulanmak istenen ve anlaşılmaz niyetle beraber aynı günlü köşe yazısındaki açıklamalar yersiz ve dayanaksızdır. 


Son dört yılda görevde bulunan VATSO Meclisi ve Yönetim Kurulu'nun sadece Van'da değil ulusal düzeyde örnek çalışmalar yaptığını, ülkenin onurlu ve örnek teşekkülü olmayı başardığını belirten Kandaşoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Tüm çalışmaları ve projeleri ile örnek bir kurum olma misyonu üstlenmiş ve tüm çevrelerin teveccühüne mazhar olmayı başarmış Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu neviden kişisel, anlaşılmaz ve belirsiz bir fikrin zikriyatı olarak ifade edilen yakıştırmaların tarafı ve muhatabı olmadığını belirtme ihtiyacı hasıl olmuş, bu amaçla başta değerli üyelerimiz olmak üzere tüm kamuoyumuzun bilgilendirilmesi gerekmiştir. Van Ticaret ve Sanayi Odası yasal kurallara ve üstlendiği misyona uygun olarak 4 Ocak 2009 Pazar günü yapılacak olan oda organ seçimlerinin demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştireceği taahhüdünde bulunmaktadır. Geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de tüm üyelerimizin etkin katılımı ile gerçekleşecek olan organ seçimlerimizin başta ilimiz olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, meslek grupları adaylarına başarılar diliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 15:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?