7
Mayıs
2024
Salı
VAN

1. Başak Bayramı sona erdi

1. BAŞAK BAYRAMI SONA ERDİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Başak Bayramı' sona erdi.

Ziraat Fakültesi önündeki alanda dün startı verilen ve renkli görüntülere sahne olan '1. Başak Bayramı', bugün son buldu. TRT Sanatçısı Kadir Adıgüzel başta olmak üzere değişik müzik gruplarının sahne aldığı ve 30'dan fazla standın açıldığı Başak Bayramı ile ilgili bir değerlendirme yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Tüfenkçi, geleneksel hale getirmek istedikleri bayrama tüm şehirden katılım olduğunu söyledi. Coşkulu bir şekilde, birlik ve beraberlik havası içerisinde güzel bir Başak Bayramı başlattıklarını ifade eden Prof. Dr. İlyas Tüfenkçi, "İlk gün gece geç saatlere kadar etkinlikler devam etti. Tüm öğrencilerimiz kol kola el ele güzel halaylar çektiler. Finallerden önce birlikte doping elde ettiler.

Bu etkinlik fakültemiz tarafından yapılan bir ilkti. Bunu inşallah geleneksel hale getireceğiz. Bundan sonraki senelerde de birlik ve beraberlik içerisinde bu bayramları yaşamayı ümit ediyorum" dedi.

Etkinlikler kapsamında fakülteye katkı sunanlara ödül verdiklerini de hatırlatan Prof. Dr. İlyas Tüfenkçi, Vanlı sanatçı Kadir Adıgüzel'in de sahne aldığını kaydetti. Başarılı bir şenlik olduğunu ve bunun devamını öğrencilerin daha kapsamlı olarak istediğini söyleyen Prof. Dr. İlyas Tüfenkçi, bu sene gördükleri eksiklikleri de gidererek önümüzdeki yıllarda daha iyi bir bayram yapmak için çaba göstereceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 18:17:02
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 18:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?