5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

1 ayda 386 kilo eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen 4 ayrı operasyonda 386 kilo 506 gram toz esrar, 14 kilo 633 gram eroin maddesi ele geçirilirken, yakalanan 11 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında 1 ay içerisinde 4 ayrı operasyon düzenledi. Bu operasyonlar kapsamında şehrin değişik bölgelerinde yapılan operasyonda 386 kilo 506 gram toz esrarla 14 kilo 633 gram eroin maddesi olmak üzere toplam 401 kilo 139 gram uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili D.G., İ.C., M.K., M.M., M.K., M.G., H.K., A.E., T.E.,
R.E. ve R.T., isimli şahıslar gözaltına alındı. Uyuşturucu maddesi ve araçlara el konulurken, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, konuya ilişkin olarak KOM Şube Müdürlüğü'nde yardımcısı Musafa Uçkan ve KOM Şube Müdürü Mehmet Ali Şevik ile birlikte basın açıklaması düzenledi. Yapılan çalışmalarından dolayı ekibine teşekkür ettiğini söyleyen Kesmez, bu yılın ilk 6 ayındaki operasyonlarda esrarın toplamının geçen yılı geçtiğini, eroinin ise yarılandığını söyledi. Kesmez, "Bu operasyonlarda ekiplerimin yanı sıra narkotik köpeklerinin de emeği çok büyük. Bakıcılarının talimatları doğrultusunda başarılı
çalışmalar sergilediler. Bundan dolayı tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Yapılan basın açıklamasının ardından operasyonlarda başarılı performans sergileyen narkotik köpekleri Chaklıt ve Şadov, uyuşturucunun önünde yatarak poz verdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?