3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

1 haftada 183 kilo eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 hafta içerisinde yapılan 5 ayrı operasyon sonucu 182 kilo 952 gram eroin ile 33 kilo 250 gram toz esrar ele geçirirken, olayla ilgili yakalanan 17 kişi de tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde, Afganistan'daa üretilen yüklü miktarda bir uyuşturucunun İran ve Van üzerinden İstanbul'a, buradan da batı ülkelerine sevk edileceği bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu Van'dan İstanbul'a götürecek olan A.D., İ.D., M.D. ve M.G. isimli şahısların kimlik bilgilerine ulaştı.

Önceki gün uyuşturucunun geçiş güzergahı olan Van-Bitlis karayolu üzerindeki polis noktasında pusu kuran ekipler, M.G. yönetimindeki minibüsü durdurarak arama yaptı. Yapılan arama neticesinde minibüsün zula diye tabir edilen bölmelerinde 50 kilo 46 gram saf eroin ele geçirirken, minibüste bulunan sürü M.G. ve A.D., İ.D., M.D. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Şahısların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında eroini İstanbul'da teslim edecekleri K.D. isimli şahsın bilgilerine ulaşan Van KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile devreye girerek şahıs İstanbul'da yakalandı. Van'a getirilen K.D. ve diğer zanlıların yapılan detaylı sorgularında ise 110 kilo eroinin daha İstanbul'a götürüleceği diğer bir bilgiye ulaşıldı.

Bu kapsamda KOM Şube Müdürlüğü ile Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van'ın Başkale ilçesinden geçmeye çalışan K.K. yönetimindeki kamyonu durdurarak arama yaptı. Narkotik köpeklerinin kullanıldığı aramada, kamyonun şoför mahallinde 110 kilo saf eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 şahıs, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, son 1 hafta içerisinde yaptığı 3 ayrı operasyonda 33 kilo 250 gram toz esrar ile 22 kilo 906 gram eroin ele geçirdi, yakalanan 11 kişi çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Van'da ele geçirilen 160 kilo eroinin, geçtiğimiz günlerde Edirne'nin Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda bir TIR'da ele geçirilen 575 kilo eroin ile aynı karbon kağıtlarıyla kaplanmış olduğunu gözönünde bulunduran ekiplerin, uyuşturucuların bağlantılı olduğunu düşündüğü belirtiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?