5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

1 milyon 300 bin fidan toprakla buluştu

Van Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Avcil, kentte son 6 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon 300 bin fidan dikim ve ekimi yaptıklarını kaydetti.


Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Avcil, kentte yapılan ağaçlandırma çalışmalarına değindi.

2003-2008 yıllarında 5 bin 860 dekarlık alana yaklaşık 1 milyon fidan dikim ve ekimi yaptıklarını belirten Avcil, 2008-2012 yıllarını kapsayan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında ise şimdiye kadar 300 bin fidan ekim ve dikimi yapıldığını kaydetti. Toplamda 1 milyon 300 bin fidan dikim ve ekimi yapıldığını belirten Avcil, 2012 yılı sonuna kadar bu rakamı 1 milyon 600 bine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kendilerinin dışında Devlet Su İşleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de çeşitli ağaçlandırma çalışmaları yaptığını anlatan Avcil, kendilerinin genellikle badem ağacı tohumu ekimi yaptıklarını kaydetti. Van'da çevre bilincinin gün geçtikçe daha da iyiye gittiğini anlatan Avcil, kentin 10 yıl sonra yepyeni bir görünüm kazanacağını söyledi.

Çevrenin korunmasında başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere herkese büyük görev düştüğünü belirten Avcil "Şu anda Toprakkale'de oluşturduğumuz ormanlık alanlarda binlerce badem ağacı bulunuyor. Bunlar birkaç yıl içinde meyve vermeye başlayacak. Bu meyvelerde kent halkı için yeni bir gelir kaynağı olacak. Bunun dışında ormanlık alanlarımız hayvanlar için de bir barınak olacaktır. Bu nedenle çevreye gereken ilgiyi göstermeliyiz" şeklinde konuştu
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?