3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

1 milyon iyi insan aranıyor

Van Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Yaren Dirik, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan '1 Milyon İyi İnsan Aranıyor' kampanyasına Van'da 700 kişinin kan bağışı yaparak destek verdiğini söyledi.

Kızılay Kan Merkezi'ndeki makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Yaren Dirik, halkın kan bağışı konusunda bilinçli olmamasından yakındı.

Kan merkezinin Van için bulunmaz bir nimet olduğunu ifade eden Dirik, geçmiş yıllarda vatandaşların hastaneleri dolaşarak kan aradığını belirtti.

Şimdilerde ise böyle bir sıkıntının kalmadığını, Van ve çevre illerdeki hastanelerle de anlaşma sağladıklarını anlatan Dirik, halkın vermiş olduğu kanları tekrar buralara halkın sağlığı için gönderdiklerini kaydetti. Dr. Dirik, "Tek istediğimiz her aileden bir kişinin mutlaka 3 ayda bir kan merkezine bağışta bulunmasıdır. Çünkü biz bu kanları ayrıştırarak, tekrar onların hizmetine sunuyoruz. Her insanın başına üzücü bir olaylar gelebilmektedir. Kan ihtiyacı duyulduğu vakit eğer elinizde varsa gönderiyorsunuz, yoksa bir sürü sıkıntı yaşıyorsunuz. Zaman zaman Erzurum Kan Merkezi'nden kan istiyoruz. Sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlarımızın her hangi bir olayı düşünerek bağışta bulunmaları gerekir. Bu doğrultuda bağışların artması için Sağlık Bakanlığı'mızın ülke genelinde başlatmış olduğu '1 Milyon İyi İnsan Aranıyor' kampanyasına ilimizde bağışta bulunanların sayısı 700'ye ulaşmıştır. Bir yıl sürecek olan bu kampanyada ulaştığımız bu sayı güzel bir rakam. Fakat bir çok insanımız sadece kan grubunu öğrenmek için bize geliyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 21:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?