2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

1 Nisan şakas kamuoyunu karıştırdı

Van'da yerel Bölge Gazetesi'nin bugün manşetten okurlarına duyurduğu haber ortalığı birbirine karıştırırken, bunun 1 Nisan şakası olduğu açıklandı.

Belediye Vanspor'un, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun girişimleri sonucu gelecek sezon için büyük bir firma ile anlaştığını yazan gazete, aynı haberde Teknik Direktör Rıdvan Dilmen ve Eskişehirspor'da forma giyen Sergen Yalçın'ın yanı sıra bir çok futbolcuyla el sıkıştığını duyurdu. Okuyucular arasında şaşkınlıkla karşılanan, bazı taraftarların takdirle karşıladığı bir gelişme olarak değerlendirdiği haberin 1 Nisan şakası olması herkesin hevesini kursağında bıraktı.

Yaptıkları şakadan dolayı cep ve işyeri telefonlarının kilitlendiğini ifade eden ve konu ilgili İHA muhabirine açıklamalarda Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, kötü günler yaşayan Van halkına böylesi bir şakanın iyi gelmesini umduklarını belirtti. Yapılan şakadaki olayın gerçek olmasının en büyük temennileri olduğunu ifade eden Ulutaş, bunun imkansız olmadığını kaydetti. Van'ın bir çok kentte oranla gözde bir il olduğunu anlatan Ulutaş şunları söyledi:

"1998-99 sezonunda Vanspor'un başına geçen ve bu takımı şampiyon olarak 1. Lige çıkaran Teknik Direktör Rıdvan Dilmen'in tekrar takımın başına geçeceğini, dört büyük takımda forma giyen ilk oyuncu unvanına sahip olan Sergen Yalçın'ın ise takımda forma giyeceğini kamuoyuna duyurduk. Takımın isminin değişeceğini, takımı alan firmanın birçok yıldız oyuncuyu Van'a getireceğini sütunlarımıza taşıyarak, küçük bir şaka yaptık. Şaka yoluyla yaptıkları haber gerçek olarak algılandı ve gazete telefonları ile kendi cep telefonlarımız kilitlenmiş durumda. Biz haberimizin son cümlesinde şaka yaptığımızı yazmıştık. Fakat okuyucularımız böyle bir haberi okumaya başladıkları andan itibaren önce kendi aralarında 'olur-olmaz' diye tartışmış, sonra bizi aramışlar. Gazetemizdeki bazı arkadaşlar bile haberin şaka olduğunu bilmediği için, okuyuculara haberin doğru olduğunu söyleyince şakamızın dozu biraz daha artmış oldu. Fakat daha sonra haberimizin bir şakadan ibaret olduğunu bizi arayanlara duyurmuş olduk. Umarım son zamanlarda sürekli olumsuz haberlerle etkilenen halkımız, böyle bir şakayla kısa süreli de olsa tebessüm etme imkanı bulmuştur."

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?