5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

1 öğretmen gözaltına alındı

İzmir Jandarma Komutanlığı'nın 5 ilde eş zamanlı düzenlediği terör operasyonu kapsamında, Van'da da bir öğretmen gözaltına alındı.


Sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında, Eğitim-Sen Van Şubesi üyesi olduğu iddia edilen H.U. isimli öğretmen saat 04.00 sıralarında Yenimahalle'deki evinde gözaltına alındı. H.U.'nun evinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda dokümana el konulduğu kaydedildi.


Gözaltına alınan H.U., Mavi Plaza İş Merkezi'nde bulunan ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri (Eğitim-Sen) ile Sağlık Emekçileri (SES) Van Şube Başkanlığı'nın ortak kullandığı büroya getirildi. Sivil jandarma ekipleri, polis nezaretinde içeride arama yaparken, üniformalı askerler de 'akrep' tabir edilen 2 zırhlı araçla binanın yanında güvenlik önlemleri aldı.


Aramanın yapıldığı esnada dışarıda görüntü alan basın mensuplarına tepki gösteren sendika yöneticilerinden biri, içeride aramanın yapılmadığını ve basın mensuplarının binayı terk etmelerini istedi. Sendika yöneticisi, 'İçeride arama yoktur' dediği sırada, gözaltına alınan H.U. jandarma ekipleri tarafından dışarı çıkarılarak özel bir otomobille götürüldü. Öğretmen H.U.'nun sağlık kontrolünün ardından İzmir'e götürüleceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?