5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

10 kişilik işe 277 başvuru

Van'da merkez ve ilçe adliyeleri ile Bölge İdare Mahkemesi'ne (BİM) alınacak olan sözleşmeli 10 katip için yapılan uygulama sınavına 277 kişi başvurdu.


Adalet Bakanlığı'nca personel alınacağının asılan ilanla duyurulmasının ardından, 2008 KPSS'de 70 ve üstü puan alan adaylar, gereken belgelerle Van Adliyesi Adalet Komisyonu'na başvurdu. Başvuruların tamamlanmasının ardından 277 aday bugün Van Adliyesi ile Bölge İdare Mahkemesi (BİM) salonlarında klavye ile uygulama sınavına alındı. Sabahın erken saatlerinde Van Adliyesi önünde uzun kuyruklar oluşturan adaylar, yanlarında getirdikleri klavye ve dizüstü bilgisayarlarla sınav öncesi hızlı ve yanlışsız yazı yazmak için antrenman yaptı. Daha sonra adaylar 10'arlı gruplar halinde salona alındılar ve kurulan komisyonun önünde kendilerine verilen metni 3 dakika içinde yanlışsız en az 90 kelime yazabilmek için ter döktüler. Sınavdan 90 kelimeyi yazarak başarılı kabul edilen adayların, önümüzdeki hafta Cumartesi günü yapılacak olan sözlü sınava katılacağı belirtildi.
Sözlü sınavda en iyi 10 kişi arasına girenlerin ise Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli olarak işe alınacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 17:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?