3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

100 bin YTL'lik zarar

Van İl Telekom Müdürü Harun Özgür, çalınan kablolardan dolayı büyük maddi zarara uğratıldıklarını ifade ederek bu sorun karşısında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. 

Konu ile ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müdür Harun Özgür, hırsızlık olaylarının daha çok kırsal kesimlerde meydana geldiğini belirtti. Son zamanlarda okullarda bulunan internet evlerinden dolayı bu binalarda da hırsızlık olaylarının olduğunu ifade eden Özgür, sadece merkezde bulunan bir okulda 7 defa hırsızlığın yaşandığını kaydetti. 

Tüm bunlardan dolayı büyük bir maddi kayba uğratıldıklarını anlatan Özgür, "Kabloları çalmaya yeltenen kişi veya kişiler çaldıkları kablodan bin YTL elde edeceklerini hesaplarken, bizi ise 100 bin YTL zarara sokuyorlar. Çalınan kabloların yerine yenisini hemen çekmemiz en az 3-4 ay sürmektedir. Bu da vatandaşın hizmet almasını büyük oranda düşürdüğü gibi ülkemizin ekonomik yönde zarara uğramasına neden oluyor. Biz imkanlarımız dahilinde bu olayların yaşanmaması için tüm kabloları yer altına almayı düşünüyoruz. Fakat kilometrelerce kablolarımız bulunduğu için bunların yer altına alınması söz konusu değil. Hırsızlık olaylarının yaşandığı bölgelerde yer altında alınan kablolarımızın bulunduğu menhol kapaklarını kaynakladık. Böyle yapmamızın amacı büyük bir zarara uğramaktansa kaynak yapmak bizim için idealdir" dedi. 

Bu tür hırsızlık olaylarının sadece Van'da değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerin hepsinde meydana geldiğini de sözlerine ekleyen Harun Özgür şöyle konuştu;
"Bu tür olayların karşısına geçmek için emniyet ve jandarma ile irtibat halindeyiz. Ama yine de bu olayların karşısına geçemiyoruz. Bu konuda yasalarda yetersiz. Yakalanan kişiler belli bir süre veya ucuz bir cezayla kurtuluyor. Bu konuda vatandaşlarımıza çok büyük işler düşüyor. Onların duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kendilerine gelen hizmete sahip çıkmaları gerekiyor. Hurdacıların da getirilen bu tür kabloları almamalarını diliyoruz. Hırsızlık olaylarının karşısına hep birlikte hareket edersek önleyebiliriz"

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?