5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

11 kişilik aile sokakta kaldı

Van'da şiddetli yağmurlar nedeniyle evlerinin damı çöken 11 nüfuslu Ersu ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Son bir haftadır etkili olan yağışlar nedeniyle Hacıbekir Mahallesi'nde bir evin toprak damı çöktü. Çöken damın altında kalan 3 yaşındaki bir çocuk komşuların yardımıyla kurtarıldı.

Evin gündüz vakti çökmesinin büyük bir şans olduğunu söyleyen evin reisi Halil Ersu, o sırada sadece bir oğlunun evde bulunduğunu anlattı. Olay sonrası ailesiyle evsiz kaldıklarını belirten Halil Ersu, ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi.

İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Ersu, "Ben, eşim ve çocuklarım dışında annem, babam ile kardeşlerim de aynı evde kalıyoruz. Kazandığım para ancak ailemi geçindirmeye yetiyor. Eşyalarımın bir kısmı çöken evin altında kaldı. Şuan ne yapacağımı bilemiyorum. Ailemle birlikte komşumuzda kalıyoruz, fakat onların da evi çökmek üzere. Yaz olsaydı bir çaresine bakmaya çalışacaktık, fakat mevsim kış ve çok zor durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 18:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?