7
Mayıs
2024
Salı
VAN

11 yıl sonra eski makamında

11 YIL SONRA ESKİ MAKAMINDA

Van'da 1996-1999 yılları arasında yaklaşık 3,5 yıl valilik görevinde bulunun ve şimdi Türkiye Partisi (TP) Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Abdulkadir Sarı, 11 yıl sonra meslektaşı Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Van'da valilik yapmanın ayrılacak olduğunu belirten Sarı: "Biz bu heyecanı Vanlılarla birlikte 3,5 yıl tattık. İyi günde, kötü günde Vanlılarla beraber olduk" dedi.

Partisinin teşkilat çalışmaları için Van'a gelen Abdulkadir Sarı, beraberindeki Behzat Tellioğlu, TP Van İl Başkanı Cemil Bilekçi ve bazı parti üyeleri ile birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek, bir nevi eski hatıralarını canlandırdı. Meslektaşını merdivenlerde karşılayan Karaloğlu, birlikte valilik şeref defterini imzalarken basına poz verdi. Karaloğlu, daha sonra makamında kabul ettiği Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sarı'ya yeni atıldığı siyaset kulvarında başarılar diledi. Abdulkadir Sarı'nın, Van'da görev yapan idareciler içinde iz bırakan vValiler arasında olduğunu aktaran Karaloğlu: "Sayın Valimiz, Van'da görev yapmış valilerimiz arasında gerçekten iz bırakmış, farklı yer edinmiş meslektaşımız, aynı zamanda büyüğümüz. Bizim de örnek aldığımız şahsiyetlerden biri. Zaten yılar sonra mülki idare amiri, çalıştığı ilde hatırlanıyorsa, soruluyorsa ve geçmiş valililer denildiğinde akla gelen valilerden bir tanesi olarak anılıyorsa demek ki gerçekten Van'a hizmet ettiği dönemde halkın gönlünde yer edinmiştir. Biz de kendisinin çizdiği yolda Van'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyoruz. Siyaset, biraz daha farklı bir kulvar; ama halka yakın bir idareci olduğu için siyasette zorlanacağını zannetmiyorum. Yeni çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum" dedi.

Abdulkadir Sarı da, Van'dan ayrıldıktan sonra Vanlılarla irtibatının kesilmediğini belirterek, Van'da görev yapmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Görev yaptığı dönemlerde yaşanan olaylar sebebiyle bölgenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anımsatan Sarı: "Biz bu heyecanı Vanlılarla birlikte 3,5 yıl tattık. İyi günde, kötü günde hep beraber olduk. Bizim görev yaptığımız yıllar, ülkenin zor durumda olduğu, OHAL'in olduğu günlerdi. O günlerin sıkıntısını, Vanlıların bize sağladığı destekle atlattık. Terörle ilgili sınır ötesi sıkıntılar vardı. Kentte sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılarda Vanlılar hep yanımızda oldu. Hizmet açısından bakarsanız ne yaptık, ne yapmadık onu benim söylemem doğru olmaz. Çünkü Vanlılar bunu çok daha iyi biliyor. Eğer bir şeyler yapmasaydık, hâlâ bizi soran olmazdı. Van'da olmaktan, değerli meslektaşımı, kardeşimi bu makamda ziyaret etmekten büyük onur duyuyorum" dedi.

Bir gazetecinin o zamanki Van ile şimdiki Van'ı nasıl buldunuz sorusuna ise Sarı: "Van, gelişmiş. Van daha iyisini hak ediyor ve inşallah bunlara da kavuşacak" diye konuştu. Sıcak bir ortamda geçen ve valilik döneminde yaşadığı güzel anıları anekdotlar halinde aktaran Sarı'ya, Vali Münir Karaloğlu tarafından, ziyaret anısına üzerinde Urartu motiflerinin işlendiği altın kaplamalı vazo ve üzerinde Van Kedisi ve inci kefalinin olduğu üç boyutlu kristal hediye edildi. Daha sonra Vali Karaloğlu, eski meslektaşı Abdulkadir Sarı'yı Valiliğin dış kapısına kadar eşlik ederek uğurladı.

11 YIL SONRA ESKİ MAKAMINDA
11 YIL SONRA ESKİ MAKAMINDA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 18:31:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 18:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?