3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

110 bin 500 paket ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son 1 ay içerisinde yaptığı 5 ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 220 bin YTL olan 110 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sigara kaçakçılarına yönelik çalışmalarını hızlandırırken, 1 ay içerisinde 5 ayrı operasyon düzenledi. 

Yapılan operasyonlarda ele geçirilen kaçak sigaralar, daha önce uyuşturucu tacirlerinin kullandığı yöntemde yapılması dikkat çekti. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde Hacıbekir Mahallesi'nde M.K. yönetimindeki minibüsten 23 bin, S.T. yönetimindeki minibüsten de 15 bin ve Şabaniye Mahallesi'nde ise A.D. isimli şahsın evinden 18 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirdi. 

Öte yandan, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, İran'dan yurda sokulup Van üzerinden İstanbul'a 3 kamyonla kaçak sigara götürüleceği bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ekipler, şahısların kimlik bilgilerini tespit etti. 

Kamyonların Başkale ilçesinden geçtikleri esna durdurularak arama yapıldı. Yapılan arama kamyonların kasalarının döşemelerinin altında 'Zula' diye tabir edilen bölmeler ortaya çıktı. Bu bölmelerde yapılan aramada ise 31 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilirken, 3 kamyonda bulunan T.G., S.C., M.D., F.N., H.Ç., M.Y. ve H.G. isimli şahıslar hakkında ise yasal işlem yapıldı. 

Son olarak KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Van-Gevaş-Bitlis karayolu üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde B.K. isimli şahsın yönetimindeki 27 DN 086 plakalı hayvan yüklü kamyonetinde arama yaptı. Kamyonetin kasanının döşemeleri altında özel olarak yaptırılan 'Zula' diye tabir edilen bölmelerde 22 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. 

Bir ay içerisinde yapılan 5 ayrı operasyonda piyasa değere yaklaşık 220 bin YTL değerinde 110 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilirken, 12 kişi hakkında ise yasal işlemin yapıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 12:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?