6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

110 yaşında hala çapa sallıyor

110 YAŞINDAKİ İHTİYAR DELİKANLI HALA ÇAPA SALLIYOR

Van'da 110 yaşında olduğunu söyleyen ve hala çapa sallayıp hayvanlara yem veren Musa Erol, kendisini hala genç hissettiğini belirtti.

Süphan Mahallesi'nde ikamet eden Musa Erol, tarihe canlı tanıklık eden az sayıda kişiden biri. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerini ve yaşanan savaşları hatırlayan Musa Erol, göçer olarak yaşadıkları dönemlerde İran, Irak ve Suriye gibi ülkelere hayvan götürüp getirdiklerini kaydetti. Osmanlı'ya bağlı bu topraklarda rahatlıkla hayvan otlattıklarını kaydeden Musa Erol, şimdilerde ise beslediği ineğine baktığını söyledi. Bahçesindeki meyve ağaçlarıyla ilgilenen ve hala çapa yapan dede, sağlığını

hayvansal yiyecek ve içeceklere borçlu olduğunu söyledi. 12 yaşındayken şu anki eşinin beşiğini salladığını ifade eden Musa Erol, "Şimdi 7 çocuk ve 112 torun sahibiyim. Torunlarımın torunlarını da gördüm. Hayatım hayvanlara bakmakla geçti. 110 yıllık ömrümde çok şey yaşadım. Uzun yıllar çobanlık yaptım. Şu an bile bahçede çalışıp içeride beslediğimiz ineğe bakıyorum" dedi.

2,5 yıl askerlik yaptığını belirten ve künyesini hala ezbere okuyan Musa Erol, söylediği Kürtçe şarkılarla da duygulandırıyor.

110 YAŞINDAKİ İHTİYAR DELİKANLI HALA ÇAPA SALLIYOR
110 YAŞINDAKİ İHTİYAR DELİKANLI HALA ÇAPA SALLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 17:12:01
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 17:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?