6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

110 yıl sonra ilk bayram namazı

110 YIL SONRA İLK BAYRAM NAMAZI

Van Valisi Münir Karaloğlu, Bayram namazının Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan ve restore edilerek 110 yıl aradan sonra ibadete açılan Süleyman Han Camisi'nde kılındı.

Urartu Krallığı'na başkentlik yapan Van Kalesi'nin zirvesinde inşa edilen ve yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen Süleyman Han Camisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı restorasyon çalışmasının ardından 110 yıl aradan sonra ilk bayram namazına ev sahipliği yaptı. Sabah erken saatlerde 100 metre yükseklikteki Van Kalesi'ne ve tarihi camiye çıkan Van Valisi Münir Karaloğlu ile beraberinde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili İkram Dinçer, Vali Yardımcısı Atay Uslu, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş, burada bayram namazı kıldılar.

Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Vali Karaloğlu, İstanbul'da Kanuni Sultan Süleyman'ın yaptırdığı Süleymaniye Camisi'nde yapılan onarım çalışmasından sonra bugün ilk bayram namazının kılındığını anlattı. Van'daki ilk fetih camisi olan ve Kanuni Sultan Süleyman Han adına yaptırılan Süleyman Han Camisi'nde bayram namazı kıldıklarını kaydeden Vali Karaloğlu, "Burada namaz kılmanın bizim için, milletimiz için farklı bir duygu olduğunu düşünüyorum. Tadilattan sonra bu cami Van'ın önemli sembolü haline geldi'' dedi.

Metrelerce yükseklikteki camiye sabah erken saatlerde namaz kılmak için gelen vatandaşlara Van kahvaltısı ikram ederek jest yapmak istediklerini söyleyen Vali Karaloğlu, Valilik tarafından caminin avlusunda kurulan açık büfe Van kahvaltısını vatandaşlarla kahvaltı etti.

110 YIL SONRA İLK BAYRAM NAMAZI
110 YIL SONRA İLK BAYRAM NAMAZI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 14:33:01
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 15:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?