6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

112 ekibine kar engeli

HAMİLE KADINI ALMAYA GİDEN 112 EKİBİ YOLDA 4 SAAT MAHSUR KALDI

Van'da doğum ihbarı alıp yola çıkan 112 Acil Sağlık ekibi, mahsur kaldıkları yerden 4 saat sonra kurtarıldı. Kurtarılan sağlık ekibi, hamile kadını büyük özveri ile hastaneye yetiştirmeyi başardı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece merkeze bağlı Gövelek köyü yolunda meydana geldi. Gece 01.00 sıralarında Gövelek köyünde doğum yapmak üzere olan bir kadının bulunduğu ihbarını alan 112 Acil Servis ekibi, kar yağışının yoğun olmasına rağmen bir doktor ve bir hemşire ile yola çıktı. Erek Dağı'nın doğu kısmında bulunan Gövelek köyüne 15 kilometre mesafede fırtına ve sis etkisini artırınca ambulans yoldan çıkarak kara saplandı. Ambulans şoförü, olası kurt saldırısına karşı araçta bulunan küreği doktora

vererek zincirleri taktı. Yaklaşık yarım saatlik çalışmaya rağmen kara saplanan ambulans yerinden çıkmayınca ekiptekiler çareyi yardım istemekte buldu. Sağlık ekibi, telsiz ve telefonların çekmediği bölgede cep telefonunun sim kartını çıkararak 112 Acil Komuta Merkezi'ne ulaşıp yardım talebinde bulundu.

Komuta merkezinin İl Özel İdaresi Karla Mücadele Birimi'ne haber vermesi üzerine ekipler alarma geçti. 2 iş makinesi ve 2 binek araçla kısa sürede bölgeye giden ekipler, uzun uğraşlar neticesinde sağlık ekibini mahsur kaldıkları yerden kurtardı. Greyder önden yol açarken, sağlık ekibi de iş makinesini takip edip köye gitti. 112 Acil Servis ekibi, köyde hazır bekleyen hamile kadını kısa sürede Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne ulaştırdı.

HAMİLE KADINI ALMAYA GİDEN 112 EKİBİ YOLDA 4 SAAT MAHSUR KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 12:09:05
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 12:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?