5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

12 Dev Adam Projesi başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından hazırlanan 12 Dev Adam Basketbol Okulları projesi kapsamında Vanlı minikler yeniden çalışmaya başladılar.

Geçmiş yıllarda ilgisizlikten dolayı kapanan ve bu dönem Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın girişimleri sonucu 12 Dev Adam Basketbol Okulları projesi yeniden Van'da uygulanmaya başlandı. Belli bir ücret karşılığında 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda eğitilen 25 minik dev adam ileride milli bir basketbolcu olmayı hedeflerken, aileler ise okula büyük ilgi gösteriyor.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Muzaffer Çintimar, bu projenin Garanti Bankası sponsorluğunda Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından hazırlandığını ifade ederek, milli basketbolcuların yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Böyle bir çalışmanın 5-6 yıl öncesine kadar devam ettiğini, fakat sekteye uğrayarak kapandığını vurgulayan Çintimar, "Türkiye Basketbol Federasyonu ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinden tekrar projeyi çocuklarımız için ilimizde başlatmış bulunuyoruz. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Geçmiş dönemlerde bu okullarda yetişen ve şuan Fenerbahçe Basketbol Takımı'nda yer alan Enes Kanter sporcumuz var ve amacımız burada milli takımlarda yer alacak Vanlı çocukların sayısını arttırmaktır" dedi.

Ailelerin bu işe biraz daha ciddi baktığını ifade eden Muzaffer Çintimar, her çocuk için aylık 40 TL ücret alındığını, daha disiplinli ve düzenli bir çalışma yapıldığını dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:32:56
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 10:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?