2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'120' filmine yoğun ilgi

Bir süre önce gösterime giren '120' filmine, Van'da beklenenin üzerinde ilgi gösterildiği bildirildi. Milli duyguların ön plana çıkarıldığı filme vatandaşların yanısıra okul öğrencilerinin de toplu olarak geldiği belirtildi.

Van'da 1. Dünya Savaşı'nda Ruslara karşı Hoy Cephesi'nde savaşan birliklere gönüllü olarak cephane götürüp teslim ettikten sonra dönüşte tipiye yakalanarak şehit düşen 120 kahraman çocuğun hikayelerinin konu edildiği '120 Filmi' Van'da izlenme rekoru kırıyor. 15 Şubat 2008 tarihinde tüm Türkiye'de aynı anda gösterime giren, senaryosu müzik yapımcısı Özhan Eren tarafınan yapılan, Murat Saracoğlu'nun yönettiği '120' filminin Van'da beğeniyle izlendiği bildirildi. Sinema Artos'ta filmin bugüne kadar her gün 5 seans halinde izlettirildiği, talebin hala devam ettiği kaydedildi. Filmin ilk 10 gün içerisinde 3 bin 500 kişi tarafından izlendiğini ifade eden Sinema Artos'un sahibi Güven Denizhan, filmin bu kadar fazla ilgi görmesini beklemediklerini belirtti. Vatandaşların yanısıra okullardan sınıflar halinde öğrencilerin de filmi izlemeye getirildiğini ifade eden Denizhan "Bu filmle ilgili en iyi rakam ulaşan il Van'dır. Hikayesi ilimize ait olan '120' filminin galasının burada yapılmamasına rağmen halen izlenmekte ve halkamız tarafından izlenmeye de devam edecektir. Gösterim 20 gün boyunca devam edecektir" dedi.

Güven Denizhan, filmin ele alındığı bir televizyon programı için Van'a gelen senarist ve yönetmen Özhan Eren'in kendilerine uğrayıp gösterim hakkında görüşmemesini de eleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 16:36:25
Güncelleme :27 Şubat 2008 Çarşamba 16:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?