2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

120 kahraman çocuk

Van'da Rus birliklerine karşı savaşırken cephanesi biten sınır birliğine Van'da mühimmat taşırken 98'i dönüş yolunda donarak şehit olan 120 kahraman çocuk için hazırlanması planlanan anma programı belli oldu.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü İzzet Kütükoğlu, anma programının 23 Ocak 2008 günü saat 10:00'da eski Van şehrinde bulunan Kayaçelebi Camii önünde başlayarak Emniyet Kavşağı'nda bulunan Kurtuluş Parkı'nda sona erecek yürüyüş ile start alacağını kaydetti.

Van Valiliği, Belediye Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Milli Eğitim, İl Emniyet, İl Kültür ve Turizm müdürlükleri ile İl Özel İdaresi ve Van'da 1. Dünya Harbinde Ermeni Çetelerinin Katliamına Uğramış Mağdurları Derneği'nin (ECKUM-DER) destek verdiği kutlama programı çerçevesinde yapılacak olan yürüyüşün ardında parkta bulunan anıta çelenk bırakılacağını ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunacağını ifade eden Kütükoğlu, etkinliğin ECKUM-DER Başkanı İkram Kali, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve Van Valisi Özdemir Çakacak'ın yapacakları birer konuşma ile sona ereceğini belirtti.


Etkinlik öncesinde belediyenin yürüyüşün yapılacağı güzergahının temizliğini yapacağını ve araçlara asılması için bastıracağı 4 bin adet logoyu İl Emniyet Müdürlüğü'ne, alacağı 120 adet karanfili ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir gün önceden teslim edeceğini kaydeden Kütükoğlu, cadde ve sokaklarında bayraklarla süsleneceğini belirtti. Etkinliğin, belediyenin ses cihazları vasıtasıyla anons edilerek halka duyurulacağını da belirten Kütükoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuncay Öğün'ün de etkinlikle ilgili yerel televizyonlarda düzenlenecek programlara katılarak halkı bilgilendireceğini anlattı. Kütükoğlu, "Ayrıca, Saray ilçesinden başlayarak olayın yaşandığı yere kadar bir grup öğrenci tarafından yürüyüş de düzenlenecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 18:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?