4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

124 köy yolu kapalı

Van’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 124 köy yolunun ise ulaşıma kapandığı belirtildi. Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı, il merkezinde 10, yüksek kesimlerde 30 santimetreyi buldu. Van Belediye Başkanlığı’na bağlı 20 kişilik ekip, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan kaldırımları küreklerle temizleyerek vatandaşların rahat yürümesini sağladı.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, il genelinde 124 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve yol açma çalışmaları için 7 dozer, 10 greyder, 5 loder, 1 kamyon ve 9 kişilik ekiple aralıksız çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, bölgede sadece Yüksekova-Dağlıca ve Hakkari-Çukurca ayırımı 9. Bölge Müdürlüğü Karayolu’nun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu belirtti. Kar yağışının belli aralıklarla akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtilirken, hava sıcaklığında azalma olacağı bekleniliyor.

Öte yandan, Van Gölü’nde balık avlamaya çıkması beklenen tekneler yoğun sis nedeniyle göle açılmazken, Van Şehir Stadı’nda ilköğretim okulları arasında yapılması planlanan futbol müsabakalarının ise iptal edildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 14:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?