5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

13 bin çocuk Kur'an kursuna gidiyor

Van İl Müftüsü Osman Artan, okulların kapanmasıyla birlikte başlayan Yaz Kur'an Kursları'na büyük ilgi olduğunu belirterek, "Van il genelinde bulunan bin 300 camimizde yaklaşık 13 bin çocuğumuza din görevlilerimiz tarafından dini bilgiler veriliyor" dedi.

Açılan Yaz Kur'an Kursları ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren İl Müftüsü Osman Artan, bütün camilerde Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim'in öğretildiği belirtti. Çocuklara, Arapça harflerinin yanında ilmihal bilgilerinin de verildiğini anlatan Artan, İslam dininin gerektirdiklerini öğrenmek isteyen çocuklara cami görevlileri tarafından her gün düzenli eğitim verildiğini söyledi.

Camilerde açılan kursların zaman zaman İl Müftülüğü görevlileri ile Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından denetlenerek çalışmalara yön verildiğini ifade eden Müftü Artan, "Şuana kadar yapmış olduğumuz denetimlerde din görevlilerimizin, çocuklara dini bilgileri çok güzel bir şekilde vermeye çalıştıkları görülmüştür. İnşallah bu şekilde yaz ödemi boyunca camilerimizi çocuklarımıza sevdirmiş oluruz" dedi.

Velilere de büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Müftü Artan, yaklaşık 3 ay devam edecek kurs süresince velilerin çocuklarının düzenli olarak takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Velilerin zaman zaman çocuklarına bir arkadaş gibi yaklaşarak yeni bilgiler konusunda kendilerine yardımcı olmalarını da isteyen Artan, "Van il genelinde bin 300 camimizde 13 bin çocuğumuza din görevlilerimiz tarafından dini bilgiler verilmektedir" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 14:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?