5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

13 hırsızlık olayı aydınlatıldı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 2008 ve 2009 yılı içerisinde meydana gelen 13 hırsızlık olayı aydınlatıldı.


Edinilen bilgiye göre, son zamanlarda ilde meydana gelen oto ve iş yeri hırsızlığına karşı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında önceki gün Abdurrahman Gazi Mahallesi Zeve Caddesi Edebali Sokak'ta bulunan markette meydana gelen hırsızlık olayını inceleyen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iş yerinde yaptıkları çalışmalar kapsamında olayın faili olan T.G. isimli şahsın kimlik bilgilerine ulaştı. Bu bilgiler
doğrultusunda ev adresi tespit edilen zanlı, düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgusu yapılan T.G.'nin İskele Polis Merkezi Amirliği sorumluluk bölgesinde, 2008 ve 2009 yılları içerisinde değişik tarihlerde şu an cezaevinde ayrı bir hırsızlık suçundan tutuklu bulunan Ö.S. isimli şahıs ile birlikte gerçekleştirdikleri 7 adet oto hırsızlığı, 4 adet ev ve iş yeri hırsızlığı, 1 adet motosiklet hırsızlığı ile 1 adet de otodan hırsızlık olmak üzere toplam 13 adet hırsızlık olayı aydınlatıldı.


Yakalanan zanlının sorgusunun ardından, Abdurrahman Gazi Mahallesi Zeve Caddesi Edebali Sokak'ta bulunan marketteki hırsızlık olayını beraber gerçekleştirdiği tespit edilen K.G., E.Ç. ve Ö.A. isimli şahıslar da çaldıkları malzemelerle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Yaşları küçük olan K.G., E.Ç. ve Ö.A., nöbetçi savcının talimatı ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Hırsızlık olayları ile ilgili halen firarda olan 7 kişinin arandığı, çalıntı mal satın alan M.S.D. isimli şahıs hakkında da işlem yapıldığı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?