2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

15 bin öğrenciye deprem eğitimi

Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdür Vekili Savaş Uygun, 2008 yılı içerisinde 77 okulda toplam 60 bin 15 öğrenciye deprem eğitimi verdiklerini söyledi. 

Olası deprem başta olmak üzere meydana gelebilecek olan doğal afet olaylarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Savaş Uygun, Van M Tipi Cezaevi ve Erciş Şeker Fabrikası işçilerine deprem eğitim verdiklerini belirtti. Bir çok okulda da aynı çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Uygun, 77 okulda toplam 60 bin 15 öğrenciye deprem, yangın, doğal afetler ve arama kurtarma konularında eğitimler verdiklerini kaydetti. 

Boğulma ve çığ gibi olaylarda da yer aldıklarını anlatan Uygun, "Boğulma ve çığ olaylarında 4 kişi ölü olarak bulunurken, dağda mahsur kalan 13 kişiyi ise kurtarmış bulunmaktayız. Ayrıca trafik kazalarında 5 kişiyi bulunduğu yerden kurtardık. Başkale ilçesinde Kimyasal Biyolojik Radyo Nükleer (KBRN) şüphesiyle bulunan bir maddeden dolayı çalışma yaptık" dedi. 

Büyük bir depreme karşı yeterli olmadıklarını da sözlerine ekleyen Müdür Vekili Savaş Uygun şunları söyledi:
"Birlik müdürlüğümüzde kendi alanında profesyonel olan 54 kişi bulunmaktadır. Bunlar ekipler haline bölünmüşlerdir. Tüm personelimiz temel arama kurtarma eğitim almış bulunmaktadır. Olası bir duruma karşı günlük hizmet içi eğitimlerimiz sürmektedir. Elemanlarımız hem teorik hem de pratik alanda eğitim almaktadırlar. Alet edevat ve araç bakımlarımız haftada bir kez yapılmaktadır. Fiziki çalışmalarımız sürekli sürdürmekteyiz. Fakat teknolojinin gelişmesiyle birlikte hep yeni ürünlerin çıkmasıyla bunun hızına yetişemiyoruz. Küçük olaylara karşı müdahale edebilecek güçteyiz, fakat çok büyük olaylarda ise yeterli durumda değiliz."
(SER-MET-Y)

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?