2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

15 Şubat alarmı sürüyor

Van Emniyet Müdürlüğü'nün terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümü olan 15 Şubat için başlattığı alarm sürüyor. Şehir giriş ve çıkışlarında şüpheli araç ve şahıslar üzerinde detaylı arama yapan polis ekipleri, aldıkları istihbarat sonrasında çeşitli yerlere operasyon düzenledi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 9. yılında olası eylemleri önlemek için teyakkuza geçen Van Emniyet Müdürlüğü'nde izinler kaldırılırken, bürolarda görevli polislerin de sokaklara çıkarıldığı belirtildi. Emniyet Müdürlüğü tarafından bütün Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarına aranan şahısların yeni listesi dağıtıldı. İl genelinde operasyon başlatan Emniyet Müdürlüğü, giriş ve çıkışlarda oluşturduğu ekiplerle şüpheli araç ve şahıslar üzerinde arama yapıyor. Kimlik kontrolleri yapan polisler, şüphelendikleri araçları ve içindeki şahısları didik didik arayarak olumsuzlukları önlemeyi hedefliyor.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan istihbarat sonrasında gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütü adına mahallelerde propaganda yaptığı ve bildiri dağıttığı tespit edilen 1'i bayan 2 kişi, örgüt üyesi olduğu iddiası ile yakalandı. Yakalanan şahıslar dağıttıkları bildirilerle birlikte gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahısların sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir matbaaya operasyon düzenlendi. Matbaada yapılan aramada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'ndeki yerinin değiştirilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gönderilmek üzere bastırılan 15 bin adet yasadışı dilekçe mahiyetinde bildiri elegeçirildi. Dilekçelerin Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Tuyad-Der) Van Şubesi tarafından bastırıldığı ve doldurulmak üzere vatandaşlara dağıtıldıktan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gönderileceği belirtildi. Olay ile ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 09:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?