5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

15 yıllık kan davası barışla noktalandı

Van'ın Gürpınar ilçesinde, 15 yıl önce 3 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barış ile sonuçlandı.

Sevindik köyünde 15 yıl önce Dinçer ve Kertiş aileleri arasında arazi kavgası sonucu üç kişi yaşamını yitirmişti. Van Valisi Münir Karaloğlu, Şerefhan Aşireti ileri gelenlerinden eski Van Milletvekili Mustafa Bayram, Alan Aşireti ileri geleni Abdurrahman Şeylan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'in çabasıyla 15 yıldır devam eden kan davası barışla sonuçlandı. Barış yemeğinde bir konuşma yapan VATSO Başkanı Kandaşoğlu, her iki ailenin bir

arada yaşadığını ifade ederek, barışın önemine değindi. Van'da barış ve kardeşlik içerisinde ticaret yapmayı dilediklerini kaydeden Kandaşoğlu, ''Biz de bundan sonra köylerde, kasabalarda ve şehirlerde birbirimizi sevelim, ticaret yapalım. Birbirimize ortak olup zengin olalım. Çocuklarımızı yurt dışına gönderelim ve okutalım. Biz Kürtler de artık huzura kavuşalım'' dedi.

Daha sonra Mustafa Bayram, barışan ailelere mensup kişileri yanına çağırarak tokalaştırdı. Özellikle ailelerin gençlerinin birbirleriyle kucaklaşmasını isteyen Bayram, gençler arasında yapılan barışın çok daha anlamlı olduğunu ifade etti.

Urartu Oteli'nde gerçekleştirilen barış yemeğine iki aile, aşiretlerin ileri gelenleri ile aşiret mensupları katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 18:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?