2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

150 kilogram saf eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 'Kıskaç' ve 'Oskay-1' kod isimli 2 ayrı operasyonda 158 kilo 390 gram saf eroin ele geçirilirken, olayla ilgili 9 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları bir çalışma sonrasında operasyon düzenledi. Şabaniye Mahallesi'nde ikamet eden H.Ö. isimli şahsın evinde uyuşturucu olduğu bilgisine ulaşan ekipler, yaptıkları operasyonda torbalar içerisinde 95 kilogram eroin ele geçirdi.

Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Van-Hakkari-Gürpınar yol ayrımındaki polis noktasında yaptıkları yol kontrol çalışmaları esnasında plakası açıklanmayan N.O. isimli şahsın idaresindeki kamyonu durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada kamyonun gizli bölmelerinde 63 kilo 390 gram eroin ele geçirildi. Her iki olayda gözaltına alınan H.Ö. ve N.O.'nun ifadeleri doğrultusunda T.G., H.Ö., H.T., N.T., V.Ö., N.Ö. ve M.T. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulurken, 158 kilo 390 gram eroine ise el konuldu.

Ele geçirilen uyuşturucularla ilgili KOM Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, 3 Nisan 2008 tarihinden itibaren yaptıkları 2 ayrı operasyonda 9 şahsın yakalandığını ve 158 kilo 390 gram eroin ele geçirildiğini söyledi. Kesmez, "Ele geçirdiğimiz uyuşturucu ülkemizi transit geçiyor. Uyuşturucu Van üzerinden İstanbul, Avrupa ve değişik ülkelere götürülecekti. Van'ın adı da böylelikle kötü anılıyor. Yaptığımız çalışmalar sonunda uyuşturucu ile mücadelede rekabet ettiğimiz il İstanbul'dur. Bu yıl da yine İstanbul ilini zorlayacağız. Rekoru kırarak İstanbul'u geçersek şaşırmayın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 15:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Er IP: 88.252.16.xxx Tarih : 15.04.2008 14:52:25

Sevgili Sayın:MehmetSalih Kesmez.Van İl Emniyet Müdürümüze:Sevgili Kıymetli Değerli Saygıdeğer Canım Müdür Babacığım Başta Olmak Üzere İlk Olarak Öncelikle Şahsım Adına Sizlerin Bu Yapmış Olduğunuz Başarılı Operasyon Çalışmalar Neticesinde Sizlere Sonsuz Sevgi Saygı ve Şükranlarımı Sunuyorum Sizlere Sonsuz Teşekkürlerimi Sunuyorum Ellerinizden Öpüyorum Her Şey Gönlünüzce Olsun Sizlere Üstün Görevlerinizde Uzun Bir Ömür Boyu Sağlıklı Yaşam ve Hayat Boyu Başarılar Diliyorum Allaha Emanet Olun Allahım Korusun Sizleri Kendinize Çok İyi Bakın Sağlığınıza Dikkat Edin Yüce Allahım Sizler Gibi Kıymetli Değerli Saygıdeğer Sevecen CanaYakın GülerYüzlü İnsanDolu Kapli İşinde Çalışkan Görevinde Başarılı Atatürk İlke ve İnkılapları Işığı Doğrultusunda Böyle Bir İl Emniyet Müdürümüzü Allahım Başımızdan Hiç Bir Zaman Esirgemesin Sevgili Canım Müdür Babacığım:GÜZEL TEŞKİLATIMIZIN GÜZEL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN:MEHMETSALİH KESMEZ BEY EFENDİ:MEVLAM:SİZİ,AİLENİZİ,VE EKİBİNİZİ,ŞEYTANIN ŞERRİNDEN,CİNLERİN ŞERRİNDEN,KÖTÜ İNSANLARIN ŞERRİNDEN,VE MÜNAFIKLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN İNŞALLAH...Selamlarımı Sunuyorum Sizlere Sizleri Çok Seviyorum Sevgili Canım Müdür Babacığım:Ülkemizin Bölünmez Bütünlüğünü Ulusumuzun Birlik ve Beraberliğini Bozmaya Çalışan Hain Odaklar Asla Amaçlarına Ulaşamayacaklardır.Yüreğimizdeki Vatan Sevgisi Bayrak Sevgisi Millet Sevgisi ve Görev Aşkı İle Birlikte Huzur ve Güven İçin Sorumluluklarımızı Bize Yakışanı En İyisini En Güzelini Yapmayı Sürdüreceğiz.Sevgili Canım Müdür Babacığım Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ölümsüz Kahraman Devlet Adamı Büyük Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Dediği Gibi:Vatan ve Cumhuriyet Çalışkan İnsanların Omuzlarından Yükselir...Sevgili Canım Müdür Babacığım Sizlere:Güneş Kadar Sıcak...Kar Tanesi Kadar Berrak...Yağan Yağmur Kadar Saf...ve Temiz Bir Ömür Dileğiyle...Sevgili Kıymetli Manevi Oğlunuz Yüce Tüm Türk Emniyeti Polis Teşkilatı Camiasının Sevilen ve Sayılan Bir Emniyet Hayranı Bir Polis Aşığı Doğuştan Bir Polis Sevdalısı ÖKsüzYetim Ahmet Er...NOT:ÇOK SEVDİĞİM SEVGİLİ SAYIN:MEHMETSALİH KESMEZ.VAN İL EMNİYET MÜDÜRÜMÜZE HİTABEN YAZDIĞIM BİR TEBRİK VE KUTLAMA MESAJIM...TÜRKPOLİSİ:DEVLET BİRLİĞİNİN VE DEVLET GÜCÜNÜN SEMBOLÜDÜR...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...SEVGİ VE SAYGILARIMLA...