2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

192 yabancı şahıs yakalandı

 Van'da jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 192 yabancı şahıs yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Zernek Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin Ortaköy köyü mevkiinde icra ettikleri kolluk devriyesi esnasında arazide kalabalık bir grubun ilerlediği tespit edildi. Grubun yanına giden jandarma ekiplerinin yaptığı kontrolde yurda kaçak yollardan giriş yaptığı belirlenen 1 İran, 4 Bangladeş, 96 Pakistan ve 65 Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 166 yabancı şahıs ile bunlara organizatörlük yaptığı tespit edilen A.Ö. ve Y.Ö. isimli şahıslar yakalandı. Firari olan İ.Ö. ile O.Ö. isimli organizatörlerin yakalanması için ise çalışma başlatıldığı belirtildi. 

Öte yandan Merkez Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Yolaşan köyü mevkiinde icra ettikleri yol kontrol ve kolluk devriyesi esnasında yurda kaçak yollardan giriş yaptıkları tespit edilen 7 Bangladeş ve 19 Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 26 yabancı şahıs yakalandı. 

Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem yapılmak üzere karakola götürülürken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 11:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?