3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

2. idare mahkemesi isteniyor

Van Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu (VSTÖDK) üyeleri, artan dava sayılarının zamanında yetişmesi için Van'a 2. bir idare mahkemesi kurulmasını istiyorlar. 

Kurul üyeleri mahkemenin açılması içinde Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı.
Van Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu Üyeleri, Dönem Başkanı ve Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan'ın verdiği iftar yemeğinde bir araya geldiler.
 
Kurul üyeleri iftar sonrası Eylül ayı toplantısını da yaparak gündemdeki maddeleri görüştü. Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu Üyeleri, yoğun talep ve başvurular üzerine İdare Mahkemesi'nin çevre illerden gelen davalar ve yeni çıkan yasaların uygulanmasıyla birlikte iş yoğunluğunun arttığı, bunun için de acilen yeni bir mahkemenin kurulması görüşü benimsendi. 

Toplantı sonrası Sivil toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu Dönem Başkanı Halil Tandoğan bir açıklama yaptı. Çevre illeri de kapsayacak şekilde bölge mahkemesi vazifesi gören Van Bölge İdare Mahkemesi'nin, sayı ve personel itibariyle yeterli gelmediğini belirten Tandoğan "Bu yüzden 2. idari mahkemenin kurulması için dönem kurulu üyeleri karar almışlardı. Özellikle 5233 Sayılı Yasa'nın uygulanmaya başlaması sonrası dava sayısında artış meydana gelmiş bulunmaktadır. Van İdare Mahkemesi'ndeki iş yükü gerçekten insanüstü bir çaba gerektirecek seviyeye ulaşmış bulunmaktadır. Hal böyle olunca dosya incelemek ve karar vermekte zorlanan hakimlerin yanı sıra kalem personeli de günlük kırtasiye işlerini yetiştirmekte ciddi anlamda zorluk çekmektedirler. Mahkemeden kararların geç çıkması bir yana, çıkan kararların tebliği dahi bazen 6 ayı bulmaktadır. Bu durum ise adaletin gecikmesine sebebiyet vermektedir. Mevcut durum karşısında Van iline 2. İdare Mahkemesi'nin kurulması kaçınılmazdır. İlimize ve bölgemize hizmet vereceğine inandığımız için kurulumuzun da imzaları alınarak Adalet Bakanlığı Personel İşleri Genel Müdürlüğüne yazı yazılmıştır." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?