6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

2 amca çocuğu kayıp

VAN'DA 2 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİASI

Van'da hayvan otlatmaya giden 2 çocuktan haber alınmaması üzerine yakınları, çocukların kaçırıldığını iddia ettiler. Jandarma ekipleri köyde yaklaşık 40'a yakın personelle inceleme yapıyor.

Merkez Özyurt köyünde oturan Turgay (13) ve Veysel (14) Atman isimli amca çocukları, dün akşam saatlerinde kendilerine ait hayvanları köydeki meraya götürdükten sonra bir daha eve dönmediler. Bunun üzerine aileler, mera alanında çocuklarını aramaya çıktı. Dün geceden itibaren kendisinden haber alınamayan Veysel ve Turgay Atman isimli çocukların yakınları dün geceden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ailelerin yanısıra jandarma, istihbarat ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri her türlü bilgiyi değerlendirerek arama çalışmalarını sürdürüyor. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının verdiği ifadelere göre detaylı çalışmalar yürütürken, komanda ekipleri ise karada ve gölde arama çalışmalarını sürdürüyor. Aileler ise tedirgin bir şekilde bekliyor. Veysel Atman'ın amcası Enver Atman, yeğenlerinin kendilerine ait hayvanları beklediğini, akşam olunca eve gelmediklerinden dolayı onları aramaya çıktığını söyledi. Atman, "Hayvanların bulunduğu yere gittim, inekleri gördüm ama çocukları göremedim. Etrafta arama yaptım, hiçbir ize rastlayamadım ve daha sonra jandarma ve köydekilere haber verdik. Köylülerle birlikte sabaha kadar aradık hiçbirinin izine rastlayamadık" dedi.

Kayıp çocukları son gören akrabaları Ümit Atman, akşam saatlerinde bisikletle eve gittiğini ifade ederek, "Ben eve gidiyordum. Veysel ve Turgay hayvan otlatıyorlardı. Eve gelmiyor musunuz dediğimde bana 'Az önce bir kişi geldi ve bize mangal yapacağını söyledi, sen de kal bizimle' dediler. Ben de durmadan eve gittim. Daha sonra kayıp olduklarını öğrendim" dedi.

VAN'DA 2 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİASI
VAN'DA 2 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİASI
VAN'DA 2 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİASI
VAN'DA 2 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 18:42:02
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 19:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?