2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

2 bin 60 kişi bakım ücreti alıyor

Van Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Ertosun, il genelinde 2 bin 60 kişinin bakım ücreti aldığını ifade ederek, bu amaçla aylık 941 bin 420 YTL'nin ödendiğini söyledi. 

İHA muhabirine makamında konu ile ilgili açıklamalarda bulanan Hüseyin Ertosun, özürlü vatandaşların bakımları için yakınlarına her ay düzenli şekilde ödeme yapıldığını belirtti. 

Van'da bakıma muhtaç bir çok vatandaşın bulunduğunu ifade eden Ertosun, bu ödemlerin durumu yüzde 50 ve üzeri ağır olanlara verildiğini kaydetti. Kendi bakımını yapamayan özürlülerinin bakımı için bir çok başvurunun yapıldığını anlatan Ertosun, "2 bin 60 özürlümüzün dosyası tamamlandı. Geriye kalan 400 dosyanın da incelemeleri sürüyor. Bu çerçevede kurumumuz heyeti tarafından bu ücreti almaya hak kazanan 2 bin 60 özürlümüze kişi başı ayda 457 YTL ödenmektedir. Bu da aylık 941 bin 420 YTL yapıyor. 2008 yılının ilk ayından itibaren özürlülerimiz toplam 7 milyon 499 bin 368 YTL ödenmiştir" dedi. 

Tespit edilemeyen bakıma muhtaç özürlülerin sayısının her geçen yıl arttığını da sözlerine ekleyen Hüseyin Ertosun şöyle konuştu; 

"Tüm başvuruları en hızlı bir şekilde inceliyoruz. Geri kalanları en kısa sürede bitirerek, durumu ağır ve bakıma muhtaç özürlülere bu ödemeyi yapmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl 600 kişiye ödeme yapılıyordu. Fakat bu yıl ise bu sayı 2 bin 60'a ulaştı. 2009 yılı içerisinde biz bu sayının 3 bin 500 bulacağına inanıyoruz. Çünkü daha tespit edilemeyen bir çok bakıma muhtaç özürlümüz bulunuyor." 

Hüseyin Ertosun, ayrıca özürlü kartlarının verilmesinin kendi kurumlarına devredildiğini de ifade ederek, yüzde 40 ve yukarısı özürlü raporu olanların kurumlarına gelerek özürlük kimliği alabileceğini kaydetti. Buna yeni başlandığını anlatan Ertosun, şimdiye kadar 37 kişinin bu kimliği aldığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?