5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

2.Kademe Müsabakaları yapıldı

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Atletizmi Geliştirme Projesi 2. Kademe Müsabakaları bölge yarışmaları Van'da yapıldı.

7 ilden yaklaşık 170 sporcunun katıldığı yarışlar sonunda ayakta durmakta güçlük çeken bazı sporcular baygınlık geçirdi.


2002 yılından hazırlanan Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında her yıl düzenli olarak yapılan 2. Kademe Müsabakaları bölge yarışmaları Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlendi. Kros yarışmalarına Van, Bitlis, Muş. Kars, Iğdır, Ardahan ve Ağrı illerinde 170 sporcu katıldı. Küçük kız ve erkekler bin 500 metre, yıldız kız ve erkekler de ise yapılan 2 bin metre kros yarışmalarını tamamlayan bazı sporcular baygınlık geçirdi.


Yarışma sonunda bin 500 metre kızlarda birinciliği Ağrı'dan Satılmış Kaya, ikinciliği Van'dan Bahar Yok ve üçüncülüğü ise Bitlis'ten Aylin Çeper elde etti. Erkeklerde ise aynı kategoride birinciliği Muş'tan Kadir Koçlardan, ikinciliği Van'dan Doğan Kurt ve üçüncülüğü ise Bitlis'ten Ferhat Bozkurt kazandı.
Yıldız kızlardan birinciliği Iğdır'dan Nurten Taştan, ikinciliği Muş'tan Yağmur Solgun ve Muş'tan Sevim Kasay ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise birinciliği Van'dan Rıdvan Yılmaz, ikinciliği Muş'tan Vedat İlker ve üçüncülüğü Ağrı'dan Şehmus Sarıhan kazandı.


Basın mensuplarına yapılan yarışma ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yalçın Özdemir, 2002 yılından hayata geçirilen projenin Van sporuna büyük katkı sağladığını kaydetti. Proje kapsamında yeni sporcular yetiştiğini belirten Özdemir, projenin olumlu sonuçlarının önümüzdeki yıllarda daha net ortaya çıkacağını ifade etti.


Takım sıralamasında ise küçük kızlardan Van 31 puanla birinci, Muş 67 puanla ikinci ve Kars 93 puanla üçüncü olurken, erkekler de ise Bitlis 25 puanla birinci, Van 31 puanla ikinci ve Muş 72 puanla üçüncü oldu. Yıldız kızlarda da Muş 35 puanla birinci, Kars 61 puanla ikinci ve Ardahan 64 puanla üçüncü oldu. Erkeklerde ise Muş 38 puanla birinci, Kars 45 puanla ikinci ve Ağrı ise 50 puanla üçüncülüğü elde etti.
Yapılan yarışmaların ardında ilk iki dereceye giren takımların 9 Haziran tarihinde Ankara'da düzenlenecek olan final yarışmalarına katılacağı kaydedildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?