5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

2 öğretmen daha gözaltında

Van'ın Muradiye ilçesinde 3 gün önce 2 terörist ile kendilerine yardım ve yataklık eden Eğitim-Sen Erciş İlçe Temsilciliği üyesi 2 öğretmenin gözaltına alındığı operasyonun ardından, 2 öğretmen daha gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2008 yılında Eğitim-Sen Van Şubesi'ne düzenlenen ve 18 kişinin gözaltına alındığı operasyondan yola çıkarak yaptığı çalışmada, Eğitim-Sen Erciş İlçe Temsilcisi ve Erciş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Y.S.'yi takibe aldı. Yapılan takip sonucu Y.S. ile örgütün dağ kadrosunda bulunan teröristler C.Ü. ve E.A.'nın Muradiye ilçesi Başparmak köyünde buluşmaya gideceğini tespit eden Emniyet Müdürlüğü ekipleri, jandarma ile birlikte operasyon düzenledi.

Başparmak köyünde ikamet eden ve yatalak hasta olan G.K.'nin evine düzenlenen operasyonda, C.Ü ve E.A. isimli teröristlerle birlikte kendilerine yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen öğretmenler Y.S ve H.Y. gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca teröristlerle birlikte 3 Kaleşnikof marka silah, bu silaha ait çok sayıda mühimmat, 1 tabanca, 4 el bombası, 2 dürbün ve 1 gece görüş cihazı ile bol miktarda İran Riyali ele geçirildi.


Düzenlenen operasyonun ardından Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen Eğitim-Sen Van Şubesi üyesi M.T.M. ile A.S.'yi de Van'da düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı.
Gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam eden terörist C.Ü.'nün 10 yıl, E.A.'nın ise 5 yıldır örgütün silahlı kadrosunda çeşitli eylemlerde yer aldıkları öğrenildi.


Öte yandan Y.S.'nin görev yaptığı mesleki eğitim merkezinde para karşılığı, usta öğretici belgesi düzenlediği ve elde edilen geliri örgüte aktardığı belirtilirken, diğer öğretmenlerin de örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırma ve çeşitli eylemlerine vatandaşları yönlendirme gibi faaliyetlerde önemli rol aldıkları öne sürüldü.


Teröristler C.Ü., E.A. ile Erciş Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Y.S., Van Osman Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı H.Y., Erciş Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğretmeni M.T.M. ve Van Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğretmeni A.S., Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 11:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?