3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

20 ev lağım suyu altında kaldı

Van Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesinde meydana gelen tıkanmadan dolayı 20 evin lağım suları altında kaldığı belirtildi. 

Kanalizasyon şebekesi tıkanıklığı nedeniyle birçok evin zarara uğradığını belirten vatandaşlar, bazı evlerde eşyaların kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Özellikle kanalizasyon şebekesi seviyesinde bulunan evlerin zemin katlarına ve bahçelerine lağım sularının dolduğunu açıklayan mahalle sakinleri, Van Belediye Başkanlığı'na haber vermelerine rağmen herhangi bir çözüm üretilmediğini söyledi. 

Van Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları incelemelerde evlerindeki eşyaların kullanılmayacağı yönünde rapor tuttuklarını belirten Suat Süslü, suyun çekilmesi ve zararlarının karşılanması için gittiği kurumlardan destek göremediğini ifade etti. 

Süslü, "Ben geçimimi düğünlerde şarkı söyleyerek yapıyorum. Belediye yüzünden maddi zararım 15-20 bin YTL olmuştur. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, teknik arızayı giderdiklerini, bu konuda vatandaşlara yardımcı olduklarını dile getirmişti. Böyle bir durum yaşanmadı. Kanalizasyon şebekesindeki basınçtan dolayı zararım çok büyük. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Hiç bir gelirim yok, maddi zararımın ödenmesini istiyorum" dedi. 

Hamit Akar isimli vatandaş ise, belediyenin bu konuda duyarsız olduğunu iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 17:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?