2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

2007 yılı hac değerlendirmesi

Van İl Müftüsü ve Türkiye Kiralama Ekip Başkan Yardımcısı Osman Artan, Türk hacılarının kutsal topraklarda güzel bir hac vecibesini yerine getirdiklerini ifade ederek, bu yıl olumsuzlukların yaşanmadığını söyledi.

2007 hac organizasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Osman Artan, Van'dan bin 167, Türkiye genelinde ise 125 bin civarında hacının kutsal topraklara gittiğini belirtti. Mekke'de 83 gün kaldıklarını, Türk kafilelerinin her türlü sıkıntılarını, sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade eden Müftü Artan, son kafileyi de Türkiye'ye uğurladıktan sonra büroları kapatarak döndüklerini kaydetti. Van'dan 2 kişi olmak üzere toplam 92 Türk hacının kutsal topraklarda hayatını kaybettiğini sözlerine ekleyen Müftü Artan, "Allah'ın rahmetine kavuşan hacılarımızın hiçbiri bu yıl gerek sıcaklardan, gerekse kazalardan ve gerekse de kalabalıklarda yaşanan olaylardan yaşamlarını yitirmediler. Hepsi normal birer ölümle hayatlarını kaybettiler. Hayatını kaybeden bu kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi.
Bu yılki organizasyondan tüm hacıların memnun kaldıklarını da sözlerine ekleyen Müftü Osman Artan, daha önce yaşanan olumsuzlukların bu yıl yaşanmadığını belirtti. Şeytan taşlamasında meydana gelen kalabalık, trafik kazaları gibi olayların olmamasına azami ölçüde dikkat edildiğini ifade eden Müftü Artan, kutsal toprakların manevi tadını alan hacıların ibadetlerinin kabul olması dileğinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?