5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

2009 Avrupa Bilgi Yarışması

AB Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl Türkiye genelinde 2'ncisi düzenlenecek Avrupa Bilgi Yarışması'nın Van tanıtım toplantısı Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu tarafından düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı liselerin müdür, danışman öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda AB ile ilgili sunum ve yarışma koşulları anlatıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Necdet Takva, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu yıl ikincisini yaptığımız Avrupa Bilgi Yarışması ile öğrencilerimizin Avrupa, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin katılım süreci konusunda bilgi edinmeleri, araştırma ve okumaya yönelmeleri, doğru ve tarafsız bilgi edinmelerinin amaçlamaktayız" ifadesini kullandı.

Van AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Kerem Oruç ise bu yıl yapılacak Avrupa Bilgi Yarışması hakkında sunum yaptı. Oruç "Van'da yapılacak Avrupa Bilgi Yarışması finali mayıs ayı içinde yapılacaktır. Van ile birlikte İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Van, Edirne, Denizli, Kayseri, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Samsun ve Konya illerinde yapılacak yarışmaların ardından haziran ayında Ankara'da Türkiye birincisi belirlenecek. Türkiye'de yaklaşık 2 bin lisenin katıldığı yarışmalarda hem büyük heyecan yaşanacak, hem de Avrupa Birliği konusunda öğrencilere bilgiler aktarılacak. Geçen yıl ilimizde birinci olan Van Anadolu Öğretmen Lisesi Türkiye 5. si olarak büyük bir başarı yakalamıştır. Umarım bu yıl da ilimizi temsil edecek lise Türkiye'de önemli bir başarı yakalayacaktır" dedi.

Toplantı, Van AB Bilgi Bürosu tarafından okul müdürleri ve danışman öğretmenlere yarışma ile ilgili CD ve Afiş dağıtımı ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?