5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

23 Nisan Bayramı kutlanıyor

Van'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Dün Şehir Stadı'ndaki kutlamaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından etkinlikler kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda bir program düzenlendi. İl Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Yardımcısı Hasan Yılmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Memduh Hakbilen, Milli Eğitim Müdür Vekili Ali İhsan Sayılır ve vatandaşların katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından her yöreye ait halk oyunlarının oynandığı programda birbirinden güzel skeçler sergilendi. Öğrenci velilerinin büyük ilgi gösterdiği programda salonda yer kalmazken, bir çok kişi gösterileri ayakta izledi. Müzik öğretmenleri eşliğinde koro halinde şarkılar söyleyen öğrencilerden birinin elindeki oyuncak silahla sahneye çıkması dikkat çekti.

Davetlilerin arasında bulunan küçük çocuklar, elindeki oyuncak silahla etrafa ateş ediyormuş gibi yapan ilköğretim okulu öğrencisini büyük bir dikkatle izledi. Öğrenci, gösterisinin ardından sahneyi Karadeniz yöresine ait halk oyunları oynayan arkadaşlarına bıraktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 13:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?