5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

23 Nisan'da çelenk krizi

Van'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeni ile valilik önünde düzenlenen çelenk koyma törenine Demokratik Toplum Partili (DTP) Van Belediye Başkanlığı'ndan hiç bir yetkili katılmadı.

Sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'nın önünde düzenlenen çelenk koymak törenine Van Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Menduh Akbilen, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile sivil toplum örgüt ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Vali Çakacak ve beraberindekilerin tören alanına gelişi sırasında belediyeden hiçbir yetkilinin olmadığını gören görevli 2 zabıta memuru, belediyenin çelengini alarak Atatürk Büstü'nün arkasına götürdü.

Protokol üyelerinin tören alanında yerini alması üzerine Van Valisi Özdemir Çakacak valilik çelengini Atatürk Anıtı'na bıraktı. Daha sonra yapılan anonsla birlikte sırasıyla Garnizon Komutanlığı ve diğer çelenkler anıta bırakıldı. Belediyeden kimsenin gelmemesi tören alanına gelenler tarafından şaşkınlıkla izlenirken, görevli zabıta memurları tören süresince belediyenin çelenginin başında beklediler. Çelenk koyma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 11:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?