4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

235 kiloluk eroin operasyonu

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 hafta içinde gerçekleştirdiği 3 ayrı operasyonda piyasa değeri 8 milyon YTL olduğu belirtilen 235 kilo 384 gram eroin ele geçirdi.

Operasyonda olayla ilgisi olduğu belirlenen 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hakkari’den getirilerek yurt dışına eroin maddesi gönderileceği ihbarı üzerine Van-Hakkari karayolunda 3 ayrı operasyon gerçekleştirdi.

M.D. isimli şahıs yönetimindeki Isuzu marka araçta yapılan aramada aracın gizli bölmelerinde özel olarak hazırlanmış 255 adet paket halinde toplam 132 kilo 352 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Aynı güzergahtaki 2. operasyonda ise, sürücülüğünü B.G’nin yaptığı Mitsubishi marka araçta 163 adet paketler halinde toplam 82 kilo 724 gram eroin, K.B isimli şahsın yönetimindeki özel otoda yapılan aramadan da 7 adet paket halinde 20 kilo 308 gram eroin ele geçirildiği belirtildi. Her 3 olayla ilgileri olduğu belirtilen M.D, B.G. ve K.B isimli şahıslar tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirdi.

PİYASA DEĞERİ 8 MİLYON YTL

Piyasa değeri 8 milyon YTL olduğu bildirilen eroinle ilgili basın mensuplarına bir açıklamada bulunan İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışmalarına bir yenisini daha eklediğini kaydetti.

Geçmişte olduğu gibi son 1 haftada başarılı çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Kurt, "Son 1 hafta içinde 20 kilo, 82 kilo ve son olarak da 132 kilo olmak üzere toplam 235 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Her zaman olduğu gibi yine bu konuda iddialıyız. Van’da hiçbir şekilde uyuşturucunun geçişine müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlarımızın sabırlı ve disiplinli çalışmaları da bu yöndedir. İnşallah insanların zehirlenmesine sebebiyet veren zehir tacirleri kolay kolay Van ilimizde geçiş yapamayacaklar" dedi. Kurt, her 3 olayının da birbirleri ile bağlantısının bulunmadığını söyledi. Her olayla ilgili 1’er kişi yakalandığını da ifade eden Kurt, "Arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. İnşallah sonuna kadar gideceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Van-Erciş karayolunda bir tatbikat yaptı. Tatbikatta eroin yüklü kamyon Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Asfalt Şantiyesi mevkiine geldiği sırada araç durdurularak sürücüsü etkisiz hale getirildi. Daha sonra polis araçları nezaretinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu kademeye getirilerek arama yapıldı. Narkotik timleri Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi’nde (KEM) 3 yıl önce getirilen ’Avcı’ isimli Alman kurdu köpek tarafında eroin yüklü kamyon arandı. Köpeğin kısa sürede yaptığı aramanın ardından eroin, kamyonun kasasının altında zula diye tabir edilen özel hazırlanmış bölmede bulundu. Köpeğin eroini bulmasıyla birlikte polislerin ’Bingo’ gösterisi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 14:56:46
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 21:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?