3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

24 ayrı dilde internet portalı

Ankara Çağ Grup, Van'ın tüm işletmelerini 'Vitrin Projesi' kapsamında tek çatı altında toplamak için oluşturduğu internet sitesinin tanıtımını yaptı.

Akdamar Oteli'nde gerçekleştirilen programda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Çağ Grup yetkilileri, ülkenin en büyük ticari portali olduklarını Van'ı 24 dilde dünyaya tanıtacaklarını belirttiler. Van ve ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerin ayrıntılı olarak yer alacağı iş rehberi ve www.türkiyevitrin.com ticari portalının oluşturulacağını ifade eden Çağ Grup Türkiye Bölgeler Koordinatörü Sema Özdemir, amaçlarının ülkedeki illerde faaliyet gösteren büyük ve küçük ölçekli esnafları, firmaları tek çatı altında toplayarak, ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. 20 kişilik bir ekiplerinin esnafları dolaşarak, internet portalini tanıttıklarını ifade eden Özdemir, tüm illerin iş dünyasının yer aldığı bilgilerin 24 dilde de yayın yaptığını kaydetti.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Çağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Öztürk de gruplarının 63 ilde tamamlanan çalışmalarını Van'a taşıdığını ifade ederek, burada da il rehberi oluşturulacağını anlattı. Öztürk, 3 yıl önce başladıkları projenin ülkenin en kapsamlı ticari envanteri ve başvuru kılavuzuna dönüştüğünü vurgulayarak şu ana kadar ülke genelinde 1 milyonun üzerinde işletmeyi taradıklarını ve tek çatı altında toplayarak en çok başvurulan portal olmayı başardıklarını söyledi. Öztürk, "Ülkede ve dünyada rekabet için teknolojiyi kullanmak ve tanıtım şart. Türkiye'de iş dünyasının üretim, hizmet ve iletişim bilgilerinin tek çatı altında toplamayı büyük ölçüde başaran ve hedefini giderek büyüten Vitrin Projesi ile pek çok ilke imza attık. Bugüne kadar hiç küçük düşünmedik. Krizlerle boğuşabilirsiniz, yeterli devlet desteği alamıyor olabilirsiniz. Her birinin çözümü aslında hükümetlerin ekonomik politikalarında saklı. Ama ticaret yapıyorsanız, ürün ya da hizmet ortaya koyuyorsanız, gelişen koşulların size dayattıklarını görmezden gelemiyorsunuz. Reklam bunun en önemlilerinden. Bu aracı doğru yöntem ve koşullarda kullanabilen girişimciler ve işletmeler avantajlı duruma geçiyor artık. Ülkemizin bir çok ilinde yaptığımız çalışmaların aynısını burada tekrarlayacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tanıtım toplantısı, Türkiye Bölgeler Koordinatörü Sema Özdemir'in görsel bir sunumla projeyle ilgili bilgiler vermesiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 15:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?