2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

260 bin öğrenci karne aldı

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, 'Doğu Anadolu Bölgesi'nde kız çocukları okula gönderilmiyor' özünün artık tarihe karıştığını belirterek, "Biz okul yaptıkça insanlarımızın da çocuklarını gönderdiğini gördük" dedi.

Eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısı ile Süphan Mahallesi'nde bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okulu'nda bir karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkan Vekili Halim İnanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Aktuğ, öğrenci ve velileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldız, Van'da son 5 yıldır eğitim adına güzel şeyler yapıldığını belirtti. Van'da liseyi okumak isteyen kız ve erkek öğrenciler için değişik dallarda eğitim veren çok sayıda okul bulunduğunu ifade eden Yıldız, bundan Van milletvekili olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in de büyük katkıları olduğunu kaydetti.

Bugün 219 bin 227'si ilköğretimde olmak üzere 260 bin 246 öğrencinin karne aldığını anlatan Yıldız, karne alan öğrencilerin 12 bini anaokulu öğrencisi olduğunu vurguladı. Son 5 yılda 17 ana okulu, 36 lise, 14 pansiyon ve 16 ila 24 derslikli 146 ilköğretim okulunu yaptıklarını söyleyen Yıldız, eğitime yapılan yatırımların semerini de almaya başladıklarını kaydetti. Bu yıl değişik dallarda yapılan yarışmalarda öğrencilerin bir çok dalda Türkiye birinciliğini elde ettiğini vurgulayan Yıldız, "Artık 'Doğu Anadolu Bölgesi'nde kız çocukları okula gönderilmiyor' özü tarihe karıştı. Biz okul yaptıkça insanlarımızın da çocuklarını gönderdiğini gördük. Haydi Kızlar Okula Kampanyası çerçevesinde 43 bin çocuğumuzu okula kazandırdık. Bunlardan 28 bini ise kız çocuğudur" dedi.

Öğrenciler, tarafından verilen mini bir konser ve folklor gösterisinin ardından Yıldız ve beraberindekiler 1/B Sınıfı'na geçerek öğrencilere karneleri ile çeşitli hediyeler dağıttılar

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?