5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

270 bin öğrencinin karne heyecanı

Van ve ilçelerinde bulunan 930 ilk ve orta dereceli okulda okuyan 270 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.


Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, Belediye Başkanı Bekir Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekil Ali İhsan Sayılır, müdür yardımcısı Muzaffer Aktuğ ile bazı kamu kumu ve kuruluşların daire amirleriyle öğrenci ve velileri katıldı. Okulun folklor ekibinin gösterisi ile başlayan karne dağıtımı töreninde anaokulu öğrencileri şiirler okudu, şarkılar söylediler.


Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali İhsan Sayılır, son yıllarda eğitim alanında yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Halen inşaatı devam eden 43 ortaöğretim kurulumunun bulunduğunu ifade eden Sayılır, son 5 yıl içinde il genelinde 506 adet olan bilgisayar sayısını 9 bin 258'e çıkardıklarını kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olan 930 ilk ve orta dereceli okulda eğitim gören 270 bin öğrencinin bugün öğretmenlerin ellerinden karnelerini alarak yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başlayacaklarını söyleyen Sayılır, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 10 bin 160 öğretmen ve 270 öğrencinin eğitim sorunlarının yanı sıra özellikle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açtığı kurslarla eğitim çağı geçmiş ancak okuma yazma bilmeyen vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi.

İl merkezi ile ilçelerde açtıkları çeşitli kurslarla 50 bin vatandaşın meslek sahibi yaptıklarını ifade eden Sayılır, ayrıca 29 bin kişinin ise birinci ve ikinci kademe kurslarına katılarak okuma yazma öğrendiğini belirtti.


Sayılır'ın yaptığı konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz ve Belediye Başkanı Bekir Kaya, anaokulu öğrencilerinin karneleri ile çeşitli hediyeler verdiler. Tören, çalışan şarkılar eşliğinde halayların çekilmesiyle son buldu.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 13:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?