6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

292 köy yolu ulaşıma kapandı

Van’da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte 292 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehirlerarası otobüs seferleri de iptal edildi.

Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 292 köy yolu kar yağışıyla birlikte ulaşıma kapandı ve açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Karayollarının açık olduğu belirtilen açıklamada, "Kuzgunkıran ile Güzeldere geçitlerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince çalışmalar aralıksız devam ediyor" denildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edilen bilgiye göre, kar kalınlığı il merkezinde 50 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Dün gece hava sıcaklığının en düşük eksi 6 dereceye düştüğü Van’da, akşam saatlerinde kar yağışının etkisini kaybetmesi, bu gece hava sıcaklığının eksi 12 ile 18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Van Belediyesi’ne bağlı kar temizleme ekipleri ise sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde kar temizleme çalışmalarına başladı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde kaldırım temizleme çalışması için oluşturulan yaklaşık 70 kişilik ekip ise ellerine aldıkları küreklerle çalışmalarını sürdürüyor.

van
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:46:54
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 15:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?