6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

3 ayda 3 bin çöp bidonu dağıtıldı

VAN BELEDİYESİ 3 AYDA 3 BİN ÇÖP BİDONU DAĞITTI

Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, kent temizliğinin daha iyi seviyelere gelmesi için son 3 ayda mahallelere 3 bin çöp bidonu dağıttığı belirterek "Maalesef bazı çöp bidonlarımızı ertesi gün bıraktığımız yerde bulamıyoruz. Belediye için büyük masraf teşkil eden çöp bidonlarına halkın sahip çıkması gerekir" dedi.

Van Belediyesi kent temizliğinin iyi bir noktaya gelmesi için çalışmalarına durmadan devam ediyor. Poşetleme sisteminin dışında kalan mahallelerde sokaklara çöplerin taşmaması için büyük çaba harcayan Temizlik İşleri Müdürlüğü, günlük çöp alımının yanı sıra ihtiyaç duyulan yerlere çöp bidonu dağıtımı da yapıyor. Van Belediyesi 3 ayda çöp bidonu olmayan mahallelere 3 bin bidon bırakarak bir ilki gerçekleştirdi. Vali Mithatbey Mahallesi'ndeki sokaklara çöp bidonu bırakılmasına eşlik eden ve mahalleli ile görüşen Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, halkın da çöp bidonlarına sahip çıkmasını istedi. Bırakılan çöp bidonlarının belediye için büyük masraf teşkil ettiğine dikkat çeken Kaval, "Maalesef bazı çöp bidonlarımızı ertesi gün bıraktığımız yerde bulamıyoruz. Buna halkın sahip çıkması gerekir. Hizmetin daha iyi verilebilmesi için halkın desteği şarttır. Biz çöp bidonlarının sayısını arttırarak, sokaklarımızın temiz bir görünüme kavuşmasını arzuluyoruz. Bunun sürmesi halkımızın şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmete sahip çıkması ile mümkündür, bu da bizlerin başarı oranını arttıracaktır" dedi.

Özellikle çöp bidonlarına büyük ihtiyaç duyulan Hacıbekir, Süphan, Beyüzümü, Altıntepe, Karşıyaka, Şemsibey ve Serhat gibi mahallelere çöp bidonu dağıtımına önem verdiklerini kaydeden Kaval, Van'ın yüzde 60'nın çöpleri poşetleme sistemi ile kaldırıldığını aktardı. Kaval "Geriye kalan yerlere de gerektiği kadar çöp bidonu teminini sağladık. Kent temizliğinin en iyi seviyelere gelmesi için çalışıyoruz. Bu konuda halkımızın da daha duyarlı olmasını talep ediyoruz. Ayrıca kent merkezinde ki caddelerimize de sallamalı çöp kutuları monte ettik. Kentin en görünen yerlerinin daha temiz ve bakımlı olması için ekiplerimiz günün her saatinde çalışmalarını sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

Okullara ise çöp konteynerleri bıraktıklarını ve bunları günübirlik aldıklarını belirten Kaval, buralarda hiçbir sıkıntının olmaması için azami gayret gösterdiklerini, ayrıca sağlık kuruluşlarının da çöp konularında bir sıkıntı yaşamadığını, bundan sonra aynı kararlılık ve sıkı takip ile kent temizliğinin en üst düzeye çıkarılmasını istediklerini söyledi.

VAN BELEDİYESİ 3 AYDA 3 BİN ÇÖP BİDONU DAĞITTI
VAN BELEDİYESİ 3 AYDA 3 BİN ÇÖP BİDONU DAĞITTI
VAN BELEDİYESİ 3 AYDA 3 BİN ÇÖP BİDONU DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 14:06:00
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 14:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?