5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

3 ayrı uyuşturucu operasyonu

Van'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 3 ayrı operasyonda 104 kilo 11 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Olaylarla ilgisi olduğu sürülen 5 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapmasında KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir istihbarat neticesinde Van üzerinden Ankara'ya gitmekte olan şehirlerarası yolcu otobüsü ile uyuşturucu götürüldüğü bilgisine ulaştı. Durum üzerine harekete geçen ekipler, otobüsü şehrin çıkışında durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada otobüste yolcu olarak bulunan ve isimleri açıklanmayan 3 kişinin
valizinde özel olarak yaptırılan 'Zula' tabir edilen bölmede 15 kilo 370 gram eroin maddesi ele geçirildi.
 

İkinci olayda ise, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Hacıbekir Mahallesi'nde ikamet eden ve ismi açıklanmayan bir kişinin evine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 50 kilo 741 gram toz esrar ele geçirildi.


Son olayda da KOM Şube ve Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri operasyonda 37 kilo 900 gram toz esrar ele geçirildi.
3 ayrı operasyonda 15 kilo 370 gram eroin ile 88 kilo 641 gram toz esrar olmak üzere toplam 104 kilo 11 gram uyuşturucu ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 10:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?