2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

3 bin 351 kaçak elektrik

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Müdürü Murat Taş, 3 bin 351 kişinin kaçak elektrik kullandığı gerekçesi ile tutulan tutanaklarla C.Savcılığı'na verildiğini belirterek vatandaşları uyardı. 

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Murat Taş, kaçak kullanımın yapılan denetimler sayesinde aşağılara çekildiğini belirtti. 2006 yılında yüzde 71'lerde olan kaçak kullanımın 2007 yılı itibariyle yüzde 54'de düştüğünü vurgulayan Taş, 2008 hedefinin ise yüzde 54'lerin altına indirmek olduğunu kaydetti. 

Yedi ay boyunca yapılan denetimlerde 3 bin 351 kişiye kaçak tutanağının tutulduğunu anlatan Taş, "Bunun enerji kilovat saat olarak beledi 8 milyon 662 bin kilovattır. Parasal değeri ise 1.5 milyon YTL'dir. Kaçak kullanan bu vatandaşlarımızın bir çoğu savcılığa sevk edilirken, kalan dosyalarında tamamlanmasıyla birlikte gerekli çalışmalarımız sürüyor. Bir çok vatandaşımızdan gerekli tahsilatımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu suçu işleyen kim olursa olsun derhal bundan vazgeçmelidir. Böyle yaparak büyük bir enerji ve ekonomi kaybına sebep olduklarının farkında olmalılar. Kaçak kullanan kişinin suçu çok büyüktür. Yüz kızartıcı suçtan yargılanacakları için bunu terk etsinler. Ülkenin geleceği ve vatandaşlarımızın rahat enerji kullanabilmeleri, sanayinin işleyebilmesi, çocukların aydınlıkta evlerine dönmeleri gibi olayların hep düzene enerjiye bağlıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?