2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

3 can daha gitti

Van'ın Edremit ilçesinde 3 kamyonun karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken, 1'i astsubay 4 kişi de yaralandı. 

Alınan bilgilere göre kaza, dün gece Edremit-Gevaş karayolu üzerinde bulunan Engil köyü yakınlarında meydana geldi. Ahmet Şahin, arızalanan 31 LY 195 plakalı kamyonunu onarım için yolun karşı şeridine ters yönde park etti. 
Bu sırada araca ilk önce karşı yönde gelen ve Yoldöndü Jandarma Karakolu Komutanlığı tarafından yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları için yakalanan kaçak şahısları Van Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ettikten sonra geri dönem İlhami Ulutaş yönetimindeki 65 NA 604 kamyon çarptı. Ardında da Gazi Timur yönetimindeki 01 LN 254 plakalı kargo aracının da çarpmasıyla zincirleme trafik kazası meydana geldi. Üç kamyonun karıştığı kazada, kamyon sürücüleri Timur ile Şahin olay yerinde ve kaçak şahısları Van'a götürdükten sonra Gevaş ilçesine dönen kamyonda bulunan geçici köy korucu Halit Ulutaş ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Aynı kamyonda bulunan Jandarma Astsubay Ahmet Bayram, 65 NA 604 plakalı kamyonun sürücüsü İlhami Ulutaş ile Nezir Menaf ve Ümit Şahin ise yaralandı. Kamyonda sıkışan yaralılar olay yerine gelen Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, tarafından çıkarılarak ambulanslarla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kazadan sonra olay yerine gelen ölü ve yaralıların yakınları fenalık geçirdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 12:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?