5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

3 okulda sağlık taraması yapıldı

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SAĞLIK TARAMASI

Van İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta 2 okulda başlattığı sağlık taramasına bugün de 3 okulda devam etti.

Domuz gribi, dünyada ve Türkiye'de büyük bir hızla yayılırken, Van İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de okullarda başlattığı sağlık taramasına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İstasyon Mahallesi'nde bulunan Abdurrahman Gazi İMKB Lisesi ve İstasyon İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerinin yapılan sağlık taramasının ardında 7 öğrenciden alınan numuneleri Ankara'ya gönderen ve 2 öğrenciye ise 7'şer günlük istirahat veren İl Sağlık Müdürlüğü bugün de 5'er kişiden oluşan 3 ayrı ekip ile Hasan Ali Yüce, İsmail Hakkı Tonguç ilköğretim okulları ile Van Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan yaklaşık 6 bin öğrenciyi sağlık taramasında geçirildi.

Sağlık ekipleri, öğrencileri sağlık taramasından geçirmeden önce öğretmenlere domuz gribi hakkında bilgiler verdiler. Daha sonra öğrencileri domuz gribi taramasından geçiren sağlık ekipleri, önceliği kenar mahallerde bulunan okullara verdiklerini ifade ettiler. Bütün okullarda sağlık taraması yapacaklarını kaydeden ekipler, durumlarında şüphelendikleri bazı öğrencilerden numune alırken, bazı öğrencilere ise rapor verdikler.

Bu arada İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin yarın okulların görevlendirecekleri öğretmenlere domuz gribi hakkında bir seminer vereceği ifade edildi.

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SAĞLIK TARAMASI
VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SAĞLIK TARAMASI
VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SAĞLIK TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:17:04
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 21:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?